Varför denna blogg

Lite kort om mig, jag är en tjej som till stor del styrs av vädret. Det kan vara riktigt plågsamt i perioder för min närmsta omgivning, men jag jobbar på det. Är det sol ute måste jag ut, blir som en hund som måste ut och göra sina behov. Detta gäller särskilt på våren när de första svaga solstrålarna kämpar sig fram några timmar. Men blir det sen för varmt på sommaren med upp mot 30°C då är det inte roligt längre. Hösten blir räddningen med hög klar luft och friska vindar och härliga färger i naturen. När det sen övergår i mulet och regn längtar jag till vintern med snö (det ska vara snö när det är vinter) och kall isande luft som biter i kinderna. Snön hjälper till att liva upp i mörkret och man kan äntligen åka skidor. Ja ni fattar – väder!

Är även intresserad och lite besatt av vindar och vindriktningar, kan bero på att jag gillar att vara på sjön, havet – vatten och då är det bra om man har lite koll på läget.

Väderintresset, eller passionen sitter i generna. Min farfar skrev väderdagbok i hela sitt vuxna liv, underbar läsning. Själv började jag i yngre tonåren skriva ned hur vädret var (och vad som visades på TV) varje dag, så höll jag på i flera år. Nu har jag bestämt mig för att ta mitt väder dokumenterande till en ny nivå och nytt format – bloggen. Här ger jag min syn på dagens väder i Stockholmsområdet och vad man bör tänka på när det gäller kläder för detta väder. Tipsar också om vad man kan hitta på en dag som denna, förslag på aktiviteter som passar dagens väder.

Med hopp om god läsning, Ull

Glöm inte att le mot varandra!

Lämna en kommentar